Hopp til hovedinnholdet

Er det noe jeg kan gjøre vis hårene blir svarte?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hva jeg skal gjøre , for jeg begynte akkuratt å Shave og det var fordi jeg hadde mye hår på Beina og mamma sa til meg hele tiden at jeg ikke burde Shave men så gjorde jeg det. Jeg shavet også lårene! Uff jeg angrer at jeg begynte å Shave også. Er det noe jeg kan gjøre vis hårene blir svarte? Og om de kan bli lyse igjen for jeg er lys i huden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
I det hårene vokser ut kan de oppleves som stivere og mørkere, men de blir raskt som tidligere. Hårene bytter ikke farge. Hvilken farge hårene har er genetisk bestemt. 
Seksjonsoverlege Austad sier dette til forskning.no; "Håret gror ikke raskere og det blir heller ikke tykkere om du barberer deg, sier Joar Austad. Austad er seksjonsoverlege ved hudavdelingen ved Rikshospitalet, som er en del av Oslo Universitetssykehus.
Grunnen til at du ikke kan påvirke hårene med barbering, er at håret allerede er dødt når det stikker seg ut av huden din. Håret registrerer derfor ikke at du kapper det av, og får dermed heller ikke videreformidlet beskjeden til hårsekken, som fortsetter sine daglige gjøremål upåvirket av dine barberingspåfunn. - Det er som når du klipper neglen, eksemplifiserer Austad. - Den gror jo ikke saktere eller fortere den heller om du klipper den."
Du kan med andre ord slappe helt av. Hårene blir slik de var før du barberte de bort. 


Jeg håper dette er svar på det durte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse