Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å bruke matolje som glidemiddel? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg stilte et spørsmål før om d med sexleketøy. Men jeg har et spørsmål til, er det farlig og bruke matolje som glidemiddel? Å er det lurt å bruke en plastikkhanske, er det bakterier på den? Hvordan kan jeg bruke leketøyet? Hjemmelaget?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Så fint at du utforsker deg selv og seksualiteten din! Det er ikke uvanlig at man ønsker å utforske det å ha noe i skjeden når man onanerer. 

Det er ikke farlig å bruke matolje som glidemiddel, det går helt fint! 

Du kan bruke en plastikkhanske utenpå det du vil ta inn i skjeden, men det er lurt å bruke litt olje på den slik at det glir godt. Eller du må passe på at du er opphisset slik at du er våt nok. 

Det er mange ting du kan bruke som sexleketøy. Det viktigste er å passe på at du ikke kan skade deg på det, for eksempel at det er skarpt. Du kan bruke en agurk, en gulrot, skaftet på en hårbørste eller stearinlys. Disse gjenstandene kan du sette en plastikkhanske på. 

Hvis du går til helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor kan du få gratis kondomer og glidemiddel. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex