Hopp til hovedinnholdet

Han kom utpå meg, kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg og kjæresten min er ganske eh jeg veit ikke jaja Nå på forrige torsdag 3. Mai, gned han penisen sin på klitorisen min, han trakk seg unna når han kom, tørket det bort, og fortsatte. Kan det hende at jeg er gravid? Appen min sier at mensen er forsinket med tre dager, det er 11. Mai idag. Jeg har vondt i ryggen og mye utflod

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Sædceller er varmesøkende så de vil prøve å komme seg inn i skjeden hvis de har mulighet til det. Sjansen er liten, men siden det ikke kan utelukkes hundre prosent må du være påpasselig om du ikke ønsker å bli gravid. 

Det er heller ikke trykt at dere begynner et samleie uten kondom også trekker han seg ut før han får utløsning. Dette er fordi det kan være sædceller i den væsken som gjør penis våt når gutten er kåt, så dere er ikke trygge selv om gutten trakk seg ut før utløsning. Det finnes ingen helt sikre perioder. 

Endret utflod er normalt igjennom en syklus og ikke et symptom på graviditet. Blir det kløe eller stygg lukt av utfloden så snakk med et apotek om hjelp. 

Du kan ta en graviditetstest 3-4 uker etter at dette skjedde. Gratis tester og samtale om hormonell prevensjon kan du få  hos Amathea, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom. Legger ved noen artikler du kan lese. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet