Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å kombinere ADD-medisin og alkohol. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har diagnosen ADD og går på medisinen Elvanse (50mg). Jeg lurte på om dere vet noe om at det er farlig for meg å drikke alkohol etter medisinen har gått ut, eller er det alltid noe medisin i kroppen. (Medisinen varer fra ca 5-8t og har umiddelbar effekt med en gang man tar den) Jeg er bare redd for at det skal skje noe som ikke skal skje, noe slik at jeg blacker helt ut med en gang jeg drikker alkohol. Eller at jeg får hjertebank og vondt i hode. Har lest litt om d. Skjønner jo at medisin og alkohol ikke er bra sammen. Men det jeg lurte på hvar om det var farlig for meg og drikke alcohol etter de 8 timene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En skal være forsiktig med å komibinere alkohol og medisin, så det er bra at du spør oss om dette. 

Elvanse er en sterk medisin. Når en vet at både Elvanse og alkohol kan påvirke hjertet og blodtrykket, så KAN disse effektene muligens forsterke hverandre. Derfor bør en være ekstra bevisst. «Rester» av medisinen forblir i kroppen lenger enn de aktive delene av medisinen. Så det spiller også inn her. 

Det er ikke så mye informasjon tilgjenlig (fra forskning osv) om å kombinere med alkohol. Så jeg kan ikke gi noen helt sikre råd her, og det kan uansett være forhold hos akkurat DEG som påvirker her. Derfor bør du helst ta kontakt med legen din, før du drikker alkohol. 

Husk at leger er profesjonelle og har taushetsplikt. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse