Hopp til hovedinnholdet

plaget med kløende og trette øyne. Allergitest negativ

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var for en stund siden hos fastlegen og tok ulike prøver, deriblant en blodprøve for å sjekke allergi da jeg de siste årene har vært plaget med kløende og trøtte øyner og trøtthet som følge av det på våren/sommeren. Har tenkt at dette kan være pollenallergi, men blodprøven viste seg å være negativ. Men jeg sliter fortsatt med kløende øyne så det føles som jeg ikke har sovet noe, slapphet og noen ganger nysing. Har prøvd den reseptfrie allergimedisinen, men jeg føler ingen virkning eller endring om jeg tar dem eller ikke, det svir fortsatt i øyene og jeg er fortsatt slapp mot kvelden. Har ikke tatt sånn stikkprøve mot allergi, kun blodprøve som viste negativt. Hva skal jeg gjøre? Litt irriterende å føle seg så trøtt på skolen osv...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss! Dette er plagsomt, det er det ikke vanskelig å forstå! Du har fått tatt blodprøver som viser negativt svar på allergi, men en blodprøve trenger ike å gi alle svar, så jeg vil anbefale deg å få gjort en prikktest hos legen din slik at du får undersøkt dette mer grundig. Det kan være du får en henvisning til hudspesialist for denne undersøkelsen.

Håper du finner ut av dete og at du han få noen gode råd og hjelp fra leg

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Pollenallergi?

Jente nyser (www.colourbox.com)

Blir du sliten og slapp, tett i nesa og får kløe i øynene når våren kommer eller når det er deilig sommervær? Da kan det hende du har pollenallergi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse