Hopp til hovedinnholdet

Kjæreste som ikke liker at jeg drikker. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg og kjæresten min har et problem. Hun er et år yngre enn meg. Hun liker ikke "alkoholkulturen", men drikker selv når hun er ute og blir småfull. Men hun blir helt stressa og engstelig når jeg er ute og drikker. Jeg drikker mye og blir godt full, men har aldri gjort noe galt i fylla heller siden jeg begynte som 17-åring. Jeg synes det er gøy å bli full så vil ikke droppe det. Jeg er en ordentlig, snill gutt med strålende skolekarakterer og ingen antisosial historie i det hele tatt, hva kan vi gjøre? Hun sier "jeg er redd for at du skal kysse noen elns, det er så fort gjort", jeg svarer at de årene jeg har vært singel og drikka har jeg så vidt "hooka" i det hele tatt, og nå har jeg til og med kjæreste og har ingen intensjon om å gjøre noe med noen andre. Hun sier "du drikker så høy prosent", da sier jeg at jeg kan drikke lavere prosent. Jeg oppdaterer henne gjennom kvelden da hun ønsker det. Jeg drikker også mindre nå enn før for hennes skyld.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner veldig godt problemstillingen. Det er ikke uvanlig at det er sånn i et forhold, likevel virker det som at kjæresten din tar det litt for langt. Det virker for meg at du har gjort flere ting for å berolige henne, blant annet gå ned på prosenten og holde henne oppdatert gjennom kvelden. Syntes egt ikke at det er så mye mer du kan gjøre. 

Vet ikke hvor ofte du er ute, men hvis det er veldig ofte er det kanskje ikke så rart at hun misliker alkoholkulturen din. Hvis dette ikke er tilfellet syntes jeg du har ditt på det rene. En kjæreste må forvente ting av den andre, men å nekte deg å drikke deg full, er etter min mening, å gå for langt. Da må du si til henne at hun ikke kan nekte deg det. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer

Hvorfor drikker man?

Alkohol

Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å innta alkohol. Hvorfor?

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol