Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei...jeg tok en graviditets test om noe som skjedde for at the time ca 10 uker siden, det hr nå gått 16. Testen var negativ men når kjæresten fingret meg fikk han bittelitte blod på fingeren ca en uke etter mensen. Jeg er livredd for at testen kan ha vist feil, hvor mye er disse testene til å stole på? Tok den de hadde hos sex og samfunn, hva er sjansen for at den kan ha vist negativt resultat feil etter så lang tid? Kan blødninger skyldes andre ting? Går på p piller (yasminelle 28) å har gått på det i totalt 5 brett. Har stresset en del i det siste om det har noe å si? Det er ikke nok blod til at det kan være forsinket mens...er livredd plis svar fort. Er kjempe stressa... spesielt pg det har gått så lang tid å derfor abort kan være ute av bilde hos lege... jeg er bare 15 og er ikke klar for barn...jeg sliter også med feks deppresjon om det har noe å si..? Har ingen andre symptomer på graviditet og har hatt mens (på p piller) normalt mellom vert brett. Magen har ikke vokst heller plz

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror ganske sikkert at du ikke er gravid. Dagens graviditetstester er veldig nøyaktige og sikre, og disse kan du stole på. Du har også brukt p-piller i 5 måneder og slik jeg forstår det da brukte du også p-piller når du tok testen for ca 4 måneder siden. I tillegg har du ingen symptomer på en graviditet, så sjansen er så og si lik null.

Blødningen du opplevde kan være en mellomblødning eller spotblødning grunnet bruk av p-piller. Blødningen kan også skyldes f.eks en liten rift i skjeden din etter sex. Om du har ny partner eller aldri har sjekket deg for seksuelle overførbare infeksjoner kan det være anbefalt å gjøre, da f.eks en klamydia infeksjon kan gi småblødninger.

Som du ser er det mye som kan ha forårsaket den lille blødningen din, og nødvendigvis behøver den ikke å bety noe som helst heller.

Om du fortsatt bekymrer deg veldig synes jeg at du skal ta en prat med helsesøster enten på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Det kan hjelpe og få sortert bort litt stress og slitsomme tanker. Ønsker deg en fin dag.

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet