Hopp til hovedinnholdet

Hva er det brune som kom når jeg fingret?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 14 år som er veldig forvirret. Jeg fingret akkurat som jeg pleier å gjøre, men jeg har ikke fingret så mye da. Jeg kjente at jeg ble våt, men når jeg takk fingrene ut av vaginaen så hadde de fått noen brunlig akkurat likt det som kommer ut når du blir kåt bare brunt. Jeg vet ikke hva dette er så jeg lurte på om dere vet noe. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det brune er en liten blødning, med gammelt blod. Kanskje kommer mensen snart? Gammelt blod blir mørkt og brunlig. Ferskt blod er rødt og friskt. 

Har du nylig fingret kan du ha laget en liten rift slik at den brune kommer fra et gammelt sår. Ellers er det mest sannsynlig mensen som er på tur.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse