Hopp til hovedinnholdet

Blødninger og mini-piller

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er på den 14 dagen med blødninger nå. Er på tredje dagen med minipiller. Disse 14 dagene har vært opp og ned. Mange dager borte fra skolen og mange dager bare i senga, da disse blødningene er kraftige. Kanskje den 10/11 dagen begynte det å roe seg og nå har jeg små blødninger som varer noen timer hver dag hele tiden. Det er veldig slitsomt! I tillegg våkner jeg opp meg kraftige magesmerter. Er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Hvis du nylig har startet med mini-piller kan det være årsaken til blødningen. De første månedene opp til ett halvt år etter man starter med hormonell prevensjon kan man ha uregelmessige blødninger. Du kan derfor fortsette med pillene og se dette an. Hvis blødningene ikke gir seg, eller du føler deg slapp på grunn av disse blødningene, kan du ta kontakt med lege eller helsesøster som gav deg resept på mini-pillene. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse