Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker litt på vekta mi, og lurer derfor på om man kan spise ubegrenset med frukt og likevel gå ned i vekt?

Jente 16 år
 

Spørsmål
hei :)
jeg tenker litt på vekta mi og lurer derfor på om man kan spise ubegrenset med frukt og likevel gå ned i vekt? jeg spiser en del frukt daglig, spesielt kiwi og epler. er det mange kalorier i dette og legger man på seg av det? :)
håper på svar!
hilsen renate
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Frukt inneholder mange gode vitaminer og andre stoffer som kroppen trenger. Det er derfor veldig bra at du er så glad i frukt og spiser dette hver dag. Fortsett med dette!

Økt vekt skyldes et for høyt kaloriinntak sammenlignet med energimengden man forbruker. Derfor vil alt inntak av mat som overskrider kalorimengden du trenger i løpet av en dag, kunne øke vekten.

Som all annen mat inneholder frukt kalorier, og hvis du spiser dette ubegrenset i tillegg til annen mat vil du kunne legge på deg. Fruktsukkeret er årsaken til kaloriene i frukten, men det er viktig å merke seg at frukt sammenlignet med andre matvarer inneholder forholdsvis lite kalorier på grunn av det høye vanninnholdet. Grønnsaker derimot er en matvaregruppe du kan spise nærmest ubegrenset av. De inneholder masse fiber og lite kalorier (foruten avocado). Grønnsaker kan du med fordel spise masse av, men det skal da helst erstatte noe av den andre maten du spiser. Husk at du trenger andre matvaregrupper som grove korn- og kornprodukter, fisk, magre kjøttprodukter og melk- og melkeprodukter i kostholdet ditt også.

Det er anbefalt å spise 2 frukt og minimum 3 grønnsaker hver dag.

Vennlig hilsen ernæringsfysiologen, ung.no.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn


Quiz: Hva vet du om verneplikt?

Kan man utdanne seg til pilot i Forsvaret?