Hopp til hovedinnholdet

Glemte å ta p pillen

Jente 20 år
 

Spørsmål

Heihei, jente 20 her! Jeg byttet fra loette til cerazette for ca 3 uker siden. Jeg begynte direkte på cerazette etter brettet med loette var oppbrukt. Dag to på cerazette brettet, glemte jeg selvfølgelig å ta pillen, hadde ubeskyttet sex samme dag. Dette er 2-3 uker siden, og i dag merket jeg at brystvorten var øm/vond. Når jeg tenker meg om, har jeg også vert en del svimmel og slitt med smerter i nedre del av magen. Kan jeg være gravid? Og er det da eventuelt domt å fortsette på pillen? Kan dette eventuelt skade fosteret?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
 

Så fint at du kontakter ung.no

Generelt så sier man at om det går mer enn 36 timer mellom to piller, er prevensjonseffekten redusert. I og med at det er noen uker siden dette skjedde så kan jeg anbefale deg å ta en graviditets test tidligst 3 uker etter at du glemte pillen og hadde ubeskyttet samleie. Test kan du få gratis på helsestasjon for ungdom, hos helsesøster på skolen og hos Amathea.

Symptomene du beskriver kan også henge sammen med at du har byttet prevensjon. Dersom du er gravid og ønsker å fortsette svangerskapet anbefales det å slutte med p pillene.

Håper dette var litt svar på det du etterspør. Legger ved noen artikler du kan lese

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet