Hopp til hovedinnholdet

13 år og gravid med min onkel på 54. Hva skal jeg gjøre

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er 13 år og gravid. jeg hadde sex på en begravelse mdn onkelen min. det var godt og jeg vil ikke si at det var voldtekt. han sa at fordi jeg er 13 vil jeg ikke bli gravid. jeg trodde han viste sånt pga han er 54 år gammel. jeg var med på det, og jeg angrer ikke. men nå er jeg gravid og vet ikkek hva jeg skal gjøre. jeg har ikke råd til p-piller eller angrepille. HVA SKAL JEG GJØRE???? HJELP!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss. Jeg skjønner godt at du er fortvilet og ikke vet hva du skal gjøre.

Du skriver at du er gravid ogda gårjeg ut fra at du har tatt en gravitest og fått bekrevtet at du er gravid. Du sier at du ikke har råd til angrepiller eller p-piller. Om du skal ta angrepiller, må dette skje inne 5 dager etter at du har hatt samleie og  såpass tidlig vet nok ingen sikkert om de er gravide.

Jeg går derfor her ut fra at du har fått bekreftet at du er gravid og skriver ut fra det.

Du sier at du hadde sex med onkelen din i en begravelse og at du var med på det og at det ikke var en voldtekt. Likevel er dette en ulovlig og straffbar handling fra omkelen din siden du er bare 13 år og langt under den seksuelle lavalder som er 16 år. Det betyr at onkelen din kan bli straffet for å ha hatt sex med deg. Det er mange spørsmål i dette og siden jeg ikke kan snakke med deg, vil jeg på det sterkeste anbefale deg at du snakker med helsesøster på skolen din , jordmor i kommunen eller fastlegen din.

Om det er aktuelt for deg å ta abort, noe jeg går ut fra at det kanskje er, må dette skje før 12 svangerskapsuke. Det er også mulig å få utført abort litt senere , men det må da vurderes av en nemd med blant annet  to leger.

Du sier ikke noe om hvor mange uker du er gravid, men uansett tenker jeg at det sikkert haster å få snakket med helsesøster/jordmor eller fastlegen din.
 Det er en stor påkjenning for deg å gå med dette og alle tanker og spørsmål du sikkert har alene, og derfor anbefaler jeg at du tar kontakt med noen av dem jeg har anbefalt deg så snart som mulig. Om du kontakter helsesøster, vet hun hva hun må gjøre videre og hvem hun skal kontakt for at du skal få best mulig hjelp. 

Og om du ikke skulle ønske å ta abort, er det ingen som kan tvinge deg til det, men å bli mamma som 13 åring er ingen ønskedrøm!

Så jeg håper du lytter til mitt råd om at du kontakter helsesøster ( eller en annen) så snart   som overhodet mulig.

Jeg håper du møter kloke mennesker som vil hjelpe deg det beste de kan.

Se ovså vedlagte artikler.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet