Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk pstav for en uke siden.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fikk pstav for en uke siden. Fikk ikke mye blåmerke i det heletatt. Men det er ukomfortabelt å komme borti noe med armen nå.. Da jeg kjenner på staven, føles den litt rart. Jeg vet ikke om det er fett eller noe som ligger en plass, men det føles ujevnt i teksturen på pstaven.... Jeg spurte helsesøsteren om pstaven kunne knekke... Hun sa nei!! Den er veldig bøyelig. Så ser jeg på youtube at en jente får ut pstaven, og den er knekt. Hva er greia? Kan min være knekt? Er det normalt`?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei 19 år

Takk for spørsmål.

Gratulerer med p-stav - det er et godt og trygt prevensjonsvalg. Det er ikke alle som får blåmerke på armen når den legges inn. Hos noen vil det oppstå en blødning under huden ved innsetting av p-stav. Det vil i så fall danne seg et blåmerke etter innsetting. Dette er helt ufarlig og staven virker like bra. Blåmerket forsvinner etter 2-3 uker.

Det er heller ikke unormalt at du fremdeles er litt øm eller at det kjennes litt rart ut når du kjenner på den.

Du trenger ikke bekymre deg for at den skal være knekt! Staven er ca. 4 centimeter lang og 2 millimeter i diameter, omtrent så tykk som en fyrstikk. Den er veldig bøyelig og kan ikke knekke. Det som du har sett på YouTube er derfor uvanlig. Jeg anbefaler deg å ikke bekymre deg for at det skal skje med deg. 

Hvis du er i tvil om det er noe galt med din p-stav ville jeg gått tilbake til den personen som satte den inn og be om en vurdering. 

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon