Hopp til hovedinnholdet

Når jeg har sex, vil han kjenne spiralen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg blir 16 dette året og da tenker jeg på å ta hormonspiral. Men jeg lurer på om når jeg har sex om han vil kjenne spiralen? jeg har tenkt på dette lenge og trenger svar! Hvis han kan kjenne den vil jeg heller ta p-stav:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Så flott at du vil ha hormonspiral! Det er en av de sikreste prevensjonsmetodene som er på markedet! 
Han vil ikke kjenne spiralen. Den ligger inne i livmoren. Når du får den satt inn, kan du be helsepersonellet om å klippe tråden som er i skjeden, så kort som mulig. Dette er en svært tynn tråd, og når den er kort, er det veldig vanskelig å kjenne den. 
Det er noen helsestasjoner for ungdom som har gratis prevensjon, også langtidsvirkende prevensjon. Du kan spørre på helsestasjon for ungdom i den kommunen du bor i, om de har det. Da kan du få satt den inn av lege før du fyller 16 år. Det er ingen aldersgrense for å få prevensjon. Etter at du er fylt 16 år, kan også jordmor og helsesøster som har trening i det, sette den inn. 
Snakk med helsestasjon for ungdom! Skaff deg sikker prevensjon! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon