Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha sex men vil ikke bli gravid.

Jente 16 år
 

Spørsmål

jeg har i det siste fått veldig lyst til å ha sex med gutter. til og med med gutter som jeg ikke kjenner. jeg har så veldig veldig lyst men er redd for å bli gravid. jeg har noen spørsmål: 1. hva kan jeg gjøre for å ha sex med noen uten å bli gravid 100%? 2. vil det ha noen bivirkninger på meg eller noen sykdommer? 3. vil det bli synlig at jeg har brukt noe hvis jeg tar sprøyte eller blodprøver eller no? 4. hvs jeg blir gravid hva skal jeg gjøre sånn at foreldrene mine ikke vet noe? 5. hvordan kan jeg da drepe barnet? DETTE ER VELDIG KRISE FORDI JEG SKAL HA SEX MED NOEN OG MÅ VITE DISSE ELLER SÅ VET JEG IKKE HVA JEG GJØR.OG KAN DERE SKRIVE LITT OM SEX UNDER OG OM HVORDAN MAN GJØR DET.:) PS SKAL HA SEX UANSETT. DET ER DEN DEILIGSTE FØLELSEN!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

1.For å ikke bli gravid så er det to ting du kan gjøre. Ikke ha samleie eller bruke prevensjon som forhindrer deg å bli gravid. Ingen prevensjonsmidler er 100% sikker. Det du kan gjøre er å for eksempel starte med p-piller og samtidig bruke kondom når du har samleie.

2. Bruker du prevensjon så kan du få bivirkninger. Det vil de som skriver ut prevensjon til deg informere deg om.Blir du plaget av bivirkninger så tar du kontakt med de som har skrevet ut prevensjonen til deg, slik at de kan finne et annet alternativ i forhold til prevensjon. Det er vanskelig å si hvem som får bivirkninger og de som ikke får det. 

3. Det er noen som kan få et lite blåmerke når en tar en blodprøve.

4. Blir du gravid så kan du ta abort. Har du samleie og ikke bruker prevensjon så kan du bruke nødprevensjon. Det er fint om du er åpen mot foreldrene dine om du ikke bruker prevensjon og blir gravid. Er det vanskelig for deg å være åpen mot foreldrene dine bør du snakke med noen i hjelpeapparatet. Blir du gravid og ønsker abort kan du ta direkte kontakt med sykehuset der du kan få tatt en abort. Etter 12 svangerskaps uke må du søke om å få en abort. Helsepersonell har taushetsplikt når du er 16 år.

5. Føder du et barn som lever, og dreper det så er det mord. Det å få en abort er ikke det samme som å drepe. Det er å avslutte en graviditet. Derfor er det viktig at du tar kontakt med helsepersonell om du er gravid nå.

Det er ditt valg å ha sex. Det er også du som må ta ansvaret for å beskytte deg selv i forhold til å ikke bli gravid eller få seksuelle overførbare sykdommer.

Legger artikler under svaret som du kan lese. Ønsker deg lykke til.

 

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Hvordan bør reglene være for abort?

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke. Etter 12. svangerskapsuke kan det også være mulig å få utført abort, men da må man...

Gå til vote

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex