Hopp til hovedinnholdet

Skade på pungen - kan jeg få barn?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. I en alder av Ca 7/8 år var jeg i en ulykke som gjorde til at jeg sprakk pungen. Jeg falt ned på en spiss/brå kant fra en høyde på Ca 120cm, deretter blødde jeg litt men ikke så mye. Men det var ingen tvil om at det var et helt åpent sår. Samme kveld havnet jeg på sykehuset og ente opp med å sy den sammen. I tillegg måtte jeg benytte meg av teip og plaster i flere uker i etterkant. Tenstiklene virker normale nåtildags og jeg kan få utløsning. Jeg har også en stiv penis på 16,5cm som jeg tror er normalt. Den gang for flere år siden fikk jeg ingen informasjon om jeg kunne befrukte en kvinne eller ikke. Er det mulig at ulykken kan ha utført konsekvenser ut over min sædleder? Kan jeg få biologiskebarn? Hvordan sjekker jeg om jeg kan få barn eller ikke i en alder av 16 år? Håper dere kan hjelpe meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for spørsmål. Det er naturlig nok vanskelig å si om dine sædledere kan ha blitt skadet i denne ulykken. 

Det finnes en enkel måte å finne ut av det på. Du kan levere sædprøve til en lege/fastlege, slik at denne kan undersøkes i mikroskopet. Ser man svømmende sædceller i en slik prøve, ja så er du forplantningsdyktig! 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse