Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg spørre faren min om å kjøpe alkohol til meg

Jente 16 år
 

Spørsmål

Så greien er at jeg har vert på i fest før, med vennen mine der vi drakk da. Fikk lov til det av faren min (bor bare med han) men tror ikke han viste jeg skulle drikke, kansje han hadde en liten anelse på det siden de sluttet seint. Men jeg har lyst på flere fester som er et stykke unna der jeg bor og tørr ikke spørr om jeg kan dra på fest eller om han kan kjøpe noen rusbrus til meg da jeg føler han kommer til å klikke på meg. Er 16 år og begynner på videregående? Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I Norge er det slik at det er ulovlig å kjøpe alkohol til mindreårige. Vi vet ikke hvordan faren din tenker rundt alkohol, men han kan sånn sett naturligvis si nei til å kjøpe det til deg. Noen foreldre gjør imidlertid dette likevel.

Det beste vil nok være å ta dette opp med faren din. Det kan være fint å tenke gjennom på forhånd hva du skal si. Forklar ham hvorfor du ønsker å dra på fest og hva du likte med det sist.

Mange foreldre bekymrer seg for barna sine. Det kan derfor vær lurt å si noe om hvor festen er, hvem som skal være der og når festen slutter. Du kan også avtale at dere ringes/tekstes i løpet av kvelden, og avtale når du skal være hjemme.

Det er ikke sikkert faren din kommer til å si ja hverken til at du får gå på fest eller til å kjøpe alkohol til deg. Ved å være ærlig vil du likevel uansett bygge tillit dere imellom, som øker sansynligheten for at han vil stole på deg en annen gang.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å kjøpe alkohol til mindreårige

To gutter drikker øl i parken (colourbox.com)

Å kjøpe alkohol for mindreårige er straffbart, og kan få konsekvenser for den som gjør det. “Prikken” på rullebladet kan begrense mulighetene for jobb, reiser og utdanning.

Les mer

- Kjøper alkohol uten å være 18 år

Har du legitimasjon? (colourbox.com)

Jeg er en gutt på snart 17 år. I påsken skal jeg på hyttetur, og har tenkt å drikke alkohol. Men det er en ting jeg lurer på. Hva skjer hvis jeg blir tatt for å kjøpe øl?

Les mer

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer

Alkohol påvirker treningen din

Sliten etter trening (colourbox.com)

Er du ute etter gode treningsresultater, uansett mål, bør du unngå å drikke mye alkohol.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol