Hopp til hovedinnholdet

Det klør i underlivet, hva kan det være?

Jente 14 år
 

Spørsmål

I det siste har det klødd i underlivet. Ingen smerter, bare kløe, og i dag skulle jeg skifte truse, og jeg bare så kjapt ned og det ser på en måte ut som at jeg flasser i underlivet?? Er det kløen??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kløe i skjeden er noe alle jenter opplever fra tid til annen, og er så og si alltid helt ufarlig. Intens kløe med økt litt tykk utflod, er gjerne et symptom på en soppinfeksjon. Dette er ikke er seksuelt overførbar infeksjon, men rett og slett en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden. Behandlingen for en soppinfeksjon består at Canesten vagiatorer (stikkpiller i skjeden) og krem. Dette kan kjøpes reseptfritt på apoteket.

Kløen du beskriver kan også skyldes litt irritasjon, for eksempel svette, tange klær osv. og vil da gå over av seg selv. Ta gjerne en titt på vedlagte artikkel. 
Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse