Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk mensen for 2 år siden, men har ikke hatt den siden, normalt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg fikk mensen for 2 år siden, men har ikke hatt siden. Ble 13 i ær og veier 46 kg, er 161 cm høy. Hvorofr har den uteblitt så lenge? Jeg fikk den i 1 dag, var en god del. Også har den vært borte siden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere.

Hvis mensen er borte, og man ikke mistenker graviditet, gjør man sjeldent noe sjekk hos lege for å finne årsaken før mensen har vært borte i minst 6 måneder for unge kvinner.

Da det har gått 2 år siden du hadde din første mens, vil jeg derfor anbefale deg å ta en prat med fastlegen din. Legen kan ta noen prøver for å sjekke ut om alt er som det skal være hos deg.

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.

Jeg vil også anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen. her kan du få god informasjon om kropp, utvikling og pubertet.

Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret.Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet