Hopp til hovedinnholdet

Jeg plages med nummenhet og prikking i kroppen etter mye alkohol.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. For 2 dager siden var jeg ute med venner. Det ble en del alkohol. Jeg våknet opp dagen derpå med nummenhet i noen fingre, det har ikke vært kostant vedvarende, men har kjent at det har vært nummenhet i fingrene og at det har prikket litt i kroppen de siste 2 dagene. Farlig? Oppsøke lege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En skal ikke føle nummenhet etter et alkoholinntak, heller ikke om det ble en del. En KAN imidlertid få nummenhet etter lang (årevis) misbruk av alkohol i store mengder. Det er derfor ikke sannsynlig at det er alkoholen som har forårsaket dette hos deg. 

I noen få tilfeller har fulle folk sovnet svært beruset i en uvanlig stilling (og ikke våknet av ubehaget, fordi de var fulle). Og i slike sjeldne tilfeller KAN det forekomme at en klarer å klemme av en nerve og bli nummen. Nå vet ikke jeg om dette kan være aktuelt hos deg. Men dette er uansett veldig sjeldent. 

Hvis dette går gradvis over, trenger du ikke gjøre noe med det. Hvis det vedvarer over 1-2 uker, bør du gå til fastlegen for en sjekk. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader av alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader av alkohol