Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at magen er oppblåst på kvelden. Spiser normalt.?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter veldig med oppblåst mage. Om morgenen før jeg har spist eller drukket, så er magen min flat og fin. Men om kvelden når jeg skal legge meg, så er den blitt mye, mye større! Er dette vanlig når man er i puberteten? Jeg må holde inn magen etter jeg har spist sånn at magen min ikke skal se så stor ut. Jeg har ikke vondt i magen. Jeg spiser sunt og variert. 3-5 passe store måltider om dagen. Drikker ikke så mye. De siste dagene har jeg drukket rundt 6-10 dl vann. Jeg trener fotball i en og en halv time 2 ganger i uken og trener styrke i 30-60 minutter 2-3 ganger i uka. Ønsker å bli kvitt problemet. Takk for svar på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Ja, det kan være normalt at du ser forskjell på maven på morgenen og kvelden. 
Har du spurt mamma om hun har reagert på at magen din er større på kvelden? Det er ikke uvanlig at en føler at maven er større med bakgrunn i at en føler seg mett. 
Ta kontakt med helsesøster på skolen og forklar hvordan du føler deg. Mulig dere sammen kan se om det kan være noe du spiser som gjør at du føler magen har endret seg i løpet av dagen.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Luft i magen?

Luft i magen (colourbox.com)

Alle promper! Det er helt naturlig og normalt! Men noen ganger kan man bli så oppblåst og føle at man må prompe så ofte at det er vondt og plagsomt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse