Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei=) Jeg og kjæresten min hadde sex for første gang 1 mars. Underveis fant vi ut at kondomet hadde falt av og gått inni meg. Jeg tok den ut, og typen min sa han ikke kom.

20 timer etter tok jeg en angrepille. Jeg har litt uregelmessig mens, men har den rundt 5-6 hver måned. i går(7 mars) fingra typen min meg, og det kom masse blod...jeg lurer på om det var mensen som kom? Har hatt litt smerter i magen. Men det har ikke kommet mer mens i går eller i dag! Hva kommer det av? Kan det være at det ikke er mens? HJELP MEG! er veldig redd for at jeg er gravid!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Det er bra at du tok nødprevensjon selv om kjæresten din ikke hadde utløsning inne i deg. Før utløsning kommer det nesten alltid litt slim fra penis som kan inneholde sædceller, så det er lurt å beskytte seg med kondom.

En av de vanligste bivirkningene ved angrepille er uregelmessige blødninger og at neste mens kan bli forsinket eller fremskyndet opptil en ukes tid.

Jeg tror blødningen du fikk etter at du ble fingret, kom som en bivirkning av angrepillen. Jeg synes du skal vurdere å begynne med fast prevensjon nå som du er seksuelt aktiv. Da trenger du ikke bekymre deg for uønsket graviditet. P-piller regulerer også mensen din slik at du alltid vet når den starter.

Ta kontakt med helsesøster eller legen på helsestasjon for ungdom, de kan hjelpe med informasjon, resept og oppfølging videre.  

www.ung.no/prevensjon/2260_Praktiske_tips_om_p-piller.html

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om rasisme?

Hvilke nasjonale minoriteter har vi i Norge?