Hopp til hovedinnholdet

Hatt mensen i snart 2 uker, normalt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg er ei jente på 13 år og lurer på om d er normalt og ha mensen i mer enn 1 uke. Fordi eg har hatt mensen no snart i 2 uker. Og kva skal eg gjere? Det har vært helt normalt i 1 uka og no 3 dager ette at eg sku vært ferdig har eg mensen enda. Det er ulikt på om eg blør mye eller lite. Og eg vet ikke kva det betyr. Eg har tenkt og ta meg en tur til legen for og kanskje få råd eller noe sånnt. Har dere kamskje peiling på kva det kan være? Mvh jente på 13.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er nok helt normalt, selv om det er kjedelig å blø i flere uker. 

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere. Hvis mensen er borte, og man ikke mistenker graviditet, gjør man sjeldent noe sjekk hos lege for å finne årsaken før mensen har vært borte i minst 6 måneder for unge kvinner.

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.
Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse