Hopp til hovedinnholdet

Har hatt vondt i korsryggen lenge, bør jeg gå til legen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt vondt i korsryggen lenge nå. Svært lenge. Kanskje av og på i et år. Jeg merker ikke noe til det når jeg står oppreist, eller når jeg trener eller oppfører meg vanlig, kun når jeg sitter. Jeg klarer ikke sitte innat harde flater. Hvis jeg sitter i en stol med hard rygg og jeg prøver å sitte med knærne under haken får jeg så vondt at jeg føler at jeg nesten begynner å gråte. Jeg klarer heller ikke sitte på stolene vi har på skolen, og hvis jeg gnir på samme sted i korsryggen er det ømt i noen timer etterpå. Noen ganger kan ryggen også låse seg litt. Er dette noe jeg burde gå til fastlegen om? Det er vel mest sannsynlig bare en nerve som sitter i klem? Jeg kan ikke kjenne noen kul eller noe som virker utenfor det vanlige.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente, 20 år!

Takk for at du stiller spørsmål til oss på ung.no. 

Vi skulle gjerne ha svart deg på om smertene du opplever er på grunn av nerve i klem, men vi kan ikke si noe om dette fordi vi ikke får undersøkt ryggen din. På ung.no kan vi kun gi mer generelle helseråd og veiledning.   

Jeg anbefaler deg derfor å oppsøke fastlege for å få et godt svar på det du lurer på nå. Du kan også vurdere om du vil gå til en fysioterapeut, som kan undersøke ryggen din og gi deg gode råd til hva du kan gjøre videre.
Under kan du lese om både fastlegeordningen og fysioterapi.

Lykke til!

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse