Hopp til hovedinnholdet

Korrekt at foreldrene ikke får vite det hvis en er 16 år og ønsker abort?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16, jeg har hele tiden tenkt at jeg ikke skal ha sex fordi vis jeg blir har id kan ikke mamma få vite fordel hun er i mot abort,men jeg fant nettopp ut at er du over 16 må ikke foreldrene dine få vite stemmer det? Jeg har ingen kjæreste å ikke tenkt til å gjøre det på en god stund heller men. Det fikk meg til å tenke på denne videoen jeg så om at første gang denne jenta skulle ha sex at gutten syntes det var ekkelt at hun hadde hår deg nede,det gjør meg bare sur for man velger selv hva man vil med kroppen, men jeg husker at jeg prøvde å stave der nede en gang og fulgte en YouTube video men det klødde bare og det å woxe frister meg bare ikke, noen tips???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Det aller beste er om du bruker prevensjon, slik at du unngår å bli gravid for å ta abort. Når du er 16 år får du gratis prevensjon, og dine foreldrene får ikke vite noe om dette. Nedenfor kan du få mer informasjon om dette.

Hvis du er mellom 12 og 16 år og har blitt gravid og ønsker abort, vil legen gjøre en vurdering av om foreldrene dine skal få vite om det eller ikke. Opplysninger gis ikke til foreldrene eller andre med foreldreansvaret når du av grunner som bør respekteres, ikke ønsker dette. Det er legen som foretar vurderingen av om grunnene bør respekteres eller ikke. Legen tar ikke i utgangspunktet kontakt med dine foresatte, men vil oppfordre deg til å gjøre det selv, og evt. tilby seg å bli med på å prate med dem.

Her kan du lese mer fra artikkelen om abort fra ung.no.

Når det gjelder intimbarbering er dette opp til hver enkelt hva en vil gjøre og hva en ønsker. Du gjør det som føles er riktig for deg!

Både kjønnshår og kroppshår har en funksjon i forhold til varme- og kulderegulering, og gir følsomheten til huden.

Problemet kan unngås eller reduseres hvis du følger de generelle rådene: 

  • Varm opp huden litt først med en dusj eller med en varm, våt klut.
  • Vask godt og skyll godt før barbering
  • Bruk barberskum e.l.
  • Bruk helt ren høvel
  • Bruk en skarp høvel (ny)
  • Barber MED hårenes retning
  • Skyll etter barbering og rens eventuelt med Klorhexidin eller smør med en spesiell krem som er til det bruket (fra apoteket eller kondomeriet e.l.) Eller bruk en fuktighetskrem, gjerne med aloe vera eller sink. Du kan også forsøke litt Brulidine salve i tillegg hvis du er mye plaget med røde nupper og kviser. Brulidin er får du kjøpt på apoteket uten resept. Den hjelper mot betennelsen i hårsekken.

Håper at du fikk svar på dine spørsmål.

Les gjerne artiklene nedenfor.

 

 

Vennlig hilsen Sexologisk rådgiver, ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få dekket deler av utgiftene til prevensjon

P-piller

Er du mellom 16 og 21 år skal du få dekket opptil 116 kroner (januar 2018) for hver tredje måneds forbruk av de ulike prevensjonsmetodene.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex