Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg spørre kjæresten min om hun vil ha sex?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hvordan skal jeg spørre kjæresten min om hun vil ha sex? Btw hun går i samme klasse som meg. Jeg f0r ikke lov av foreldrene mine til å låse døra inn til rommet mitt. Hvordan skal jeg løse dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Først til det med at du ikke får låse døra til rommet ditt. Hvordan kan du onanere i fred og ro hvis du skal være bekymret for at det skal komme noen?  Kan du snakke med foreldrene dine om dette? Det er vanlig at man får låse døren til sitt eget rom. Du har rett til privatliv! Og du har rett til god seksualitet med deg selv. 
Kanskje dere kan gjøre en avtale på, og forsøke å finne en måte å løse dette på? Det er lurt å ta en slik samtale når både du og foreldrene dine er i bra humør, slik at det ikke blir en negativ og dårlig steming. I artikkelen nedenfor om å snakke med foreldre som ikke forstår deg, vil du får gode råd som kan hjelpe deg.
Når man er kjærester er det viktig å snakke sammen. Hvis man ikke klarer å snakke om dette med seksuell utforskning, kan det bli vanskelig å tilnærme deg hverandre.  De fleste i et forhold tilnærmer seg hverandre sakte og i et tempo som begge er komfortable med. Man går ikke rett på samleie, men følger såkalte seksuelle script; man starter med å holde hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. Mange par lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 
Snakk med kjæresten. Spør hva hun kan tenke seg å gjøre. Spør hvor grensene hennes går. Forklar hva du kan tenke deg å gjøre og hvor dine grenser går. Kanskje kan du snakke med henne en dag dere går tur eller sitter ved siden av hverandre? Da er det lettere enn hvis man sitter rett ovenfor hverandre og har direkte blikkontakt. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Alt om kropp og sex på norsk og andre språk

Skjermdump fra zanzu.no

Se og hør informasjon om kropp, seksualitet, følelser og forhold. På zanzu.no får du forklaringer på norsk og mange andre språk.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex