Hopp til hovedinnholdet

Vektnedgang uten spesiell grunn. B

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gradvis gått oppover i vekt hele livet og lå på 53 kg i starten av august (er 171 høy). I august snudde dette plutselig og jeg går nå gradvis nedover igjen og har havnet på 49 kg, noe jeg er ganske misfornøyd og bekymret over selv. Jeg trener mellom 3 og 4 ganger i uka og spiser frokost, lunsj, middag og kveldsmat hver dag, i tillegg til at jeg ofte har to mellommåltid (frukt eller yoghurt). Spiser nok ikke like bra og næringsrik middag som tidligere, siden det er litt vanskeligere når man bor alene. Jeg er ikke noe glad i kjøtt eller fisk og har derfor spist lite av dette siden jeg flyttet. I tillegg til vektnedgangen blir jeg veldig fort kald og hendene mine er ganske skjelvene hele tiden, men jeg regner med at dette henger sammen med vekten? Burde jeg oppsøke lege, eller se an litt til?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Endring i vekt er ikke uvanlig når en flytter for seg selv første gang. 
Jeg vil anbefale at du snakker med helsesøster på skolen du går eller helsestasjon for ungdom der du er. På helsestasjon har de lege som kan vurdere deg i forhold til behovet for videre undersøkelser.
Alle har taushetsplikt og er gratistilbud.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse