Hopp til hovedinnholdet

Sår hals etter å ha drukket alkohol, er det vanlig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år, jeg drakk alkohol for litt siden og dagen etter hadde jeg veldig sår hals, det skjedde forgje gang jeg drakk også, er det vanelig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være ulike grunner til at du hadde sår hals etter alkoholinntak.
Kanskje har du snakket mye eller høyere enn det du vanligvis gjør og kan da ha fått sår hals. Det kan også være at du har blitt smittet av et virus eller bakterie. Blir du ikke bra så råder vi deg til å ta kontakt med fastlegen din.

Ellers er lurt å være ekstra oppmerskom på bruk av alkohol i din alder. Fordi ungdom ikke er ferdig utviklet hverken fysisk eller psykisk har de også dårligere forutsetningen for å takle alkoholens virkninger. Dette vil igjen øke sjansene for både fysiske og psykiske skader. I tillegg til fysiske og psykiske skader er det dessuten en økt risiko for å pådra seg sosiale skader. Alkoholen reduserer vurderingsevnen, ungdom har mindre livserfaring enn voksne, og kan derfor gjøre lite veloverveide ting i alkoholberuselse.
Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol