Hopp til hovedinnholdet

Glemt p-pille

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg glemte å ta tirsdagspillen min den e uken. Jeg tok mandagspillen til klokken 4, som jeg gjør jver dag. Jeg skjønte jeg hadde glemt tirsdagspillen på onsdag i 3-tiden og tok den da. Så deg gikk ca 47 timer mellom. Senere på kvelden (onsdag) tok jeg onsdagspillen. Jeg bruker almina 28 og er det 48 timer, innen det , så er jeg trygg? Men er litt redd siden det gikk 47 timer. Jeg hadde ubeskyttet sex mandag. Og fikk vite at jeg at jeg va sikker ifølge noen venner, men jeg er usikker siden det va nesten 48 timer. Og jeg hadde beskyttet sex idag (fredag)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss. Det er rett som du har fått vite at du er sikker så lenge det ikke har gått mer en 48 timer. Selv om det er gått 47 timer er det innafor og du skal bare fortsette med pillene dine som før. 
Eggstokkene trenger en viss tid uten ­p-piller før et egg er modent og slippes løs. Etter den hormonfrie perioden mellom 2 brett har eggstokkene hatt opptil 7 dager uten p-piller. Dette er ikke tilstrekkelig for eggløsning. Dersom den hormonfrie perioden forlenges kan imidlertid faren for eggløsning øke. Derfor er det størst fare for eggløsning dersom kvinnen glemmer p-piller i nærheten av den pillefrie uka, altså enten på begynnelsen eller på slutten av ett brett. Glemmer hun piller på slutten av brettet, kan hun bøte på dette ved å sløyfe den hormonfrie uka.

Håper du fikk svar på det du lurte på.

Legger ved noen artikler du kan lese. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet