Hopp til hovedinnholdet

Intimvask og bruk av såpe

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Lurer bare på om man må bruke intimvask nedentil, eller om man kan bruke vanlig såpe? Evt om det er såpe eller intimvask dere vil anbefale eller anbefale å holde seg unna? Syntes det kan lukte litt vondt der nede, så liker å bruke noen form for såpe, men vet ikke om det er nødvendig å kjøpe intimvask. Super side! Takker på forhånd:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss. Intim såper har ofte surere ph og forstyrrer balansen mellom "gode og dårlige" bakterier.  Ofte hvis man vasker seg for mye kan det bli vond lukt som følge av at man vasker vekk de bakteriene som skal være der og det blir sårt og irritert. Noen bruker bare rent vann når de vasker seg nedentil. For å hindre lukt er det viktig at man ikke bruker truseinnlegg hele tiden og at man får luft til. Det er ikke nødvendig å kjøpe intimvask men da anbefales kun rent vann, og ikke vasking for ofte. En til to  gang om dagen er nok. Dersom du vil bruke noe mer en bare vann kan babyolje uten parfyme være et godt alternativ.


Håper du fikk svar på det du lurte på.

Legger ved noen artikler du kan lese. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse