Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurte på hva forskjellen på medisinsk og kirurgisk abort er?

Jente 19 år
 

Spørsmål
Heisann

Jeg lurte på hva forskjellen på medisinsk og kirurgisk abort er.

Jeg bor for øyeblikket i England, og tenker på å ta abort i 14ende uke. Hvordan type abort er dette? Den jeg må ta er i såfall en suction, at de rett og slett suger ungen ut:S Ja, jeg vet, det høres helt forferdelig.. Men hva hadde man gjort dersom det var uke 12 i Norge? Er det også en suction eller hvordan er det?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Heisann!

Aborten du har tenkt å ta i England i uke 14 er det samme inngrepet som utføres i Norge før 12. uke. Det er den såkalte kirurgiske aborten som utføres i lett narkose. Det betyr at man sover under helt inngrepet. Aborten utføres ved at man suger ut innholdet av livmoren med et sug. Inngrepet tar ca 10 minutter.

Den medisinske aborten må gjøres innen utgangen av 9. svangerskapsuke. Første dagen kommer man på sykehuset og får en tablett med et stoff som stanser graviditeten. Deretter blir man sendt hjem, og kommer tilbake til sykehuset 1-3 dager senere etter avtale. Da vil legen sette inn noen tabletter i skjeden som gjør at livmoren selv støter ut innholdet. Vanlig liggetid på sykehuset er 4-6 timer, og man møter til kontroll 3-4 uker etterpå.

Jeg ønsker deg lykke til! Dette er ingen lett avgjørelse og jeg håper du er ivaretatt med gode støttespillere rundt deg.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort? Hvem kan hjelpe deg?

Innen utgangen av 12 svangerskapsuke har du selv rett til å bestemme om du vil ta abort. Er du under 16 år gjelder spesielle regler. Les også hvordan man utfører en abort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Abort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om abort


Quiz: Hva vet du om verneplikt?

Hva står MP for?