Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lagt på meg, fått strekkmerker.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med depresjon og selvmordstanker og appetitten har økt enormt de siste mnd, noe som har resultert i mye spising av mat - som igjen har gikk meg en stor vektøkning. Har sikkert lagt på meg 10 kg på 3 mnd. Dette har gitt meg masse strekkmerker på puppene og rumpa(litt på innsiden av lår og litt oppe på hoftene) og de er veldig røde i mine øyne. Spørsmålet mitt er om de kommer til å senere bli mindre synlige, og om hvordan man kan minske appetitten selv om livet ikke er helt på stell?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Det høres ut som du har det ganske strevsomt psykisk for tiden. 
Jeg håper at du har søkt hjelp for det som er vanskelig, slik at du kan få hjelp og redskaper til å få det bedre. 
Hvis ikke, vil jeg anbefale deg å søke hjelp. Snakk med helsesøster på skolen, fastlegen eller noen andre du har tillit til. 
Når en er i det kan det virke som det aldri vil bli bedre, men tro meg, det er fullt mulig. Det vet alle som har vært i lignende situasjon. 

Når det gjelder strekkmerkene, så er de mest markerte til å begynne med. Etter hvert vil de blekne, og bli mindre synlige. 

Jeg anbefaler deg å se på vedlagte artikler, både når det gjelder psykisk helse og strekkmerker. 

Lykke til på veien mot å få det bedre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse