Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli invitert på fest?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har så lyst å dra på fest, en slik hjemmefest. Men hele omgangskretsen min er kristne kirkefolk, så jeg har ingen å bli invitert med av. Jeg vet at noen av vennene mine hadde villet blitt med, men det er det å bli invitert på fest som er problemet:/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke så godt å svare på hvordan man kan få noen til å invitere seg på fest dersom du ikke omgås så mange som holder fester. Men det kan jo være en fin ting å prøve å inkludere seg med flere av de som går i klassen, og å prøve å utvide vennekretsen sin? Ofte er det en positiv ting uansett. Det betyr ikke at man bytter ut vennene sine, men at man bare prøver å bli kjent med flere. 

Det er jo også slik, at dersom du har venner som også gjerne vil dra på fest, er dette kanskje noe dere kan snakke om? Kanskje får du selv lov til å ha fest, eller noen av vennene dine?

Det er også viktig å nevne at man ikke må føles seg truet til å drikke alkohol dersom man drar på fest. Det er gode grunner for at alkohol er ulovlig før man er 18år, og derfor er det også lurt og være forsiktig med dette. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? I denne artikkelen får du tips til å takle drikkepress.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap