Hopp til hovedinnholdet

Har lenge hatt en hard kul ved bikinilinjen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Før jeg stiller spørsmålet - jeg er en jente på 16 år og har aldri hatt samleie/noe annet seksuelt enn klining. Jeg har lenge hatt en hard kul ved bikinlilinjen, som jeg leste var en talgkjertel. Nå er den vond og øm, er det farlig? I det siste har det klødd inni selve skjeden, hva kan dette være? Jeg lurer også på om det er skadelig for meg å ta laserbehandling mot hårvekst i alderen 16.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om denne kulen. Da kan du også forklare om kløen i skjeden. 
Du kan lese om hårfjerning ved laser her på NHI.no sine sider. Som du ser, er det ofte omfattende og gjentatte behandlinger som skal til. De skriver dette om bivirkninger; "En sjelden gang kan behandlingen forårsake blemmer, skorper, arr eller andre hudforandringer. Andre uvanlige problemer som kan oppstå, inkluderer at behandlede hår blir grå, eller at hårveksten øker i eller i nærheten av behandlede områder. Det frarådes å bruke slik laser i øyeområdet på grunn av muligheten for at dette kan forårsake alvorlig øyeskade. Vanlige behandlingsområder er legger/bein, underarmer, overleppe, hake og bikinilinje."
Du kan også snakke med legen om dette. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse