Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kan ikke barn under 18 år kjøpe alkohol eller drikke det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som har et spørsmål til dere. Hvorfor kan ikke barn under 18 år kjøpe alkohol eller drikke det?? Før i tiden så drakk barn under 18 år alkohol, hvorfor kan vi ikke drikke alkohol nå som de gjorde før i tiden, barna tokk jo ikke skade av det.. Mvh: En jente på 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alkoholloven har til hensikt å virke forebyggende når det gjelder alkoholproblemer, sett i et folkehelseperspektiv. Derfor er det satt aldersgrenser for salg av alkohol. Det er straffbart å selge eller gi alkoholholdig drikke til noen under 18 år.

Det er imidlertid ikke straffbart å drikke alkohol når man er under 18 år, men forskning viser at jo tidligere man begynner å drikke alkohol, jo større er sjansen for å utvikle alkoholproblemer senere i livet. Kroppen og hjernen til unge mennesker er fremdeles i utvikling, og derfor øker faren for skader.

Det er nok ikke riktig at barn før i tiden ikke tok skade av å drikke alkohol, det var nok like skadelig den gang som nå.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol