Hopp til hovedinnholdet

Kan gutter få like stor rumpe som jenter?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, er det mulig for gutter å få samme sprettrumpe / like stor rumpe som jenter med trening ? Hvilke øvelser for rumpa må man gjøre for å få den fram

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Rumpen vår består for det meste av muskler og fett. Jenter har ofte mer fett på rumpen, og den er gjerne litt større og har en litt annen form enn gutters rumpe. Jenters hofte- og bekkenskjelett er også litt bredere enn gutter sitt, og det er også med på å gjøre at fasongen gjerne er litt forskjellig. 

Men både gutter og jenter kan trene muskulaturen i rumpa, og den kan bli større. Så gutter kan altså også få såkalt "sprettrumpe". Men formen på rumpen vår og hvordan den blir påvirket av trening har stor sammenheng med genene våre. Det er dessverre ikke sånn at et program med spesifikke rumpeøvelser gir alle sprettrumpe. 

Men ved å trene øvelser hvor du bruker rumpemusklene jevnlig, vil du nok over merke at de blir strammere og større.

Eksempler på øvelser som involverer rumpemusklene er:

Hvis du ikke er vant til disse øvelsene, anbefaler jeg deg å få instruksjon av noen som kan dem, for eksempel en treningsveileder eller personlig trener. Hvis du ikke er vant til å trene med vekter fra før, er det lurt å starte med å gjøre øvelsene uten vekter, så kroppen blir vant til bevegelsene. God teknikk er viktig. Du kan også trene godt uten veker eller annet utstyr. Sjekk ut dette programmet for forslag til øvelser:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Jeg legger også ved noen artikler om styrketrening og muskelvekst som kan være nyttige for deg å lese. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett