Hopp til hovedinnholdet

Klump p

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14. Jeg har fått en liten klump på ene siden av den ytterste kjønns leppen. Det svir og klør veldig, det gjør ikke vondt å tisse. Det er på en måte som en litt hard skorpe fra klumpen og oppover.... Takk for mange svar på annet:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

Takk for at du stiller spørsmål til oss på ung.no.  Vi skulle gjerne ha hjulpet deg, men spørsmålet ditt er utenfor det vi kan svare på. Det du beskriver kan være alt fra en betent talgkjertel til en seksuelt overførbar infeksjon. Soppinfeksjon gir også svie og kløe. Uten å se deg, eller vite mer om deg er det vanskelig å svare på hva det kan være. På ung.no kan vi kun gi mer generelle helseråd og veiledning.   

Vi anbefaler deg å oppsøke fastlege for å få et godt svar på det du lurer på nå.  Det er gratis å gå til fastlege når du er under 16 år, mens man må betale en egenandel på rundt 200 kroner når man er over 16 år. Du kan selv bestille time hos fastlegen din eller du kan få hjelp av noen hjemme til det.  Fastlegen har taushetsplikt om det du tar opp der.

Du kan også oppsøke helsestasjon for ungdom eller snakke med helsesøster på skolen. 

Vennlig hilsen jordmor

ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse