Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye alkohol kan jeg ta med inn til Sverige?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har ganske mange spørsmål på en gang. I desember skal skolen min på russetreff i sverige, og selvfølgelig skal de fleste ha med alkohol. Når vi da muligens sitter på en innleid buss og blir stoppet i tollen, og de finner noe drikke, blir vi da fratatt alkoholen? Må vi snu å kjøre tilbake? må dem som hadde alkoholen gå av å dra hjem? blir busssjåføren ansvarlig? Om ingen melder seg som eier av alkoholen hva skjer da? Er det i det hele tatt ulovlig å ha med alkohol (vin eller sterkere) inn i Sverige?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei 

For å få svar på hvilke regler som gjelder for å ta med seg alkohol inn i Sverige og hvilke konsekvenser de har så må dere kontakte det svenske Tullverket.

Når dere returnerer til Norge må dere forholde dere til kvoten for alkohol inn i Norge. Oversikt med bildeeksempler finner du her.

For å innføre øl, vin og tobakk må du være 18 år eller mer. Skal du ta med deg brennevin og lignende over 22 prosent, må du være 20 år eller mer.

Blir du tatt med mer enn kvota eller alkohol med høyere prosent enn du har lov til å importere vil dette bli beslaglagt og du vil få et forenklet forelegg(en type bot). Er det snakk om store mengder kan du bli anmeldt til politiet.

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Vinflasker på rekke og rad i butikk (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol