Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg er veldig bekymret for noe, og håper jeg kan få svar fort. For ca.1mnd siden hadde jeg og kjæresten min sex for første gang, og vi brukte kondom. Men fordet er jeg veldig redd for at jeg er gravid! Jeg skulle fått mensen nå 5.mars, og det gjorde jeg, på en måte. Det kom veldig lite blod, og det meste av det var brunt(som gammelt blod). Det var da jeg begynte å bli bekymret. Det varte også bare 3 dager, og som sagt kom det veldig lite blod! Kan det være en mulighet for at jeg er gravid? eller er det helt utelukket siden det kom litt blod? Mensen min pleier å være ganske uregelmessig, enda jeg har hatt det i over 1 og 1/2 år nå. Jeg hører også at man skal bli kvalm og slikt hvis man er gravid, noe jeg ikke har vært. Om jeg så må ta en graviditets test, hvor får jeg tak i dette?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Flott at dere bruker prevensjon når dere har sex. Siden du fikk en blødning tror jeg ikke du er gravid, selv om det var lite blod som kom. Mensblødninger kan variere i styrke og mengde. Det kan gå opptil to år før menstruasjonen er regelmessig for noen.

Hvis du er usikker på kondom som prevensjonsmiddel råder jeg deg til å ta en tur innnom helsestasjon for ungdom for å få litt prevensjonsveiledning.Kanskje det hadde vært lurt av deg å tenke på et mer sikkert prevensjonsmiddel. På helsestasjon for ungdom kan du også få utført  en graviditetstest, eller du kan kjøpe de på apoteket.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om snus?

Hvor i Norge har ingen lov til å snuse?