Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om det er vondt å bli pult i ræva og få pikk i halsen?

Annet 14 år
 

Spørsmål

hei eg er homofil og lurer på om det er vondt å bli pult i ræva og få pikk i halsen???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du, 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Analsex, å føre en penis inn i endetarmen, skal ikke være vondt, men det kan bli vondt hvis en ikke gjør det på riktig måte!
Hvis man ikke tenner seksuelt/blir kåt på å ha analsex, skal man ikke ha det! Det er en selv som bestemmer hvilke seksuelle aktiviteter en vil gjøre. Det samme gjelder for oralsex, det å suge en penis.
Hvis man skal ha analsex skal man bruke god tid på forsiktig å utvide endetarms- åpningen. Man skal bruke rikelig med glidemiddel og endetarmsåpningen skal forsiktig tøyes slik at det blir plass til en penis. Men som sagt, hvis en selv ikke tenner på dette, skal man ikke gjøre det.
Når det gjelder oralsex skal ikke penisen helt bak i halsen. Ikke bare at det er vondt, men i tillegg vil en få brekningsfornemmelse, tåreflom, og en følelse av å kveles. Hvis man ser på porno kan det se ut som om det er helt uproblematisk å føre en penis langt bak i halsen, men det er det altså ikke. Man kan holde en hånd rundt roten av penisen og heller bruke munnen på penishodet. Hvis en holder rundt penis-skaftet har en selv kontroll på hvor langt inn penisen kommer. 
Det er viktig å bruke kondom ved all seksuell aktivitet, både oralsex og analsex! Det beskytter mot kjønnssykdommer/ seksuelt overførbare infeksjoner. 
Det er svært viktig at du vet at det er du selv som bestemmer over egen kropp, hva du vil gjøre og hva du ikke vil gjøre. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv