Hopp til hovedinnholdet

Fikk mensen på siste uke av brettet og tok 6 dagers pause. Beskyttet nå?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Går fast på p-piller. Utsatte mensen forrige mnd, men fikk mensen samme dag som jeg skulle begynne på siste uken med p piller før sukkerpillene. Avsluttet da pillebrettet, tok 6 dager pause, med mensen, og startet på nytt pillebrett i dag. Er jeg beskyttet nå da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (20)

Siden du går fast på p-piller og kun hadde 6 dagers pause med p-piller, er du fremdeles beskyttet. Du vil være beskyttet mot graviditet fra første p-pille etter mensen.

Så lenge man har tatt alle p-pillene på brettet og sammenhengende i minst 21 dager, er du beskyttet mot graviditet den pillefrie uka du har mensen og med en gang etterpå. 

Du kan lese mer om p-piller, virkning og hva du gjør når du glemmer en pille, i artiklene under svaret.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Gravid?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om gravid?