Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig usikker på om jeg har glemt å ta ut en tampong ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig usikker på om jeg kanskje har glemt å ta ut en tampong sist mens, og har tenkt på det lenge. Har kjent om det er noe der (stikket den opp så langt det går), men kjenner ingenting. Det lukter litt, men det pleier det å gjøre på slutten av mens-uken min. Hva skal jeg gjøre? Hilsen jente 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du hverken kjenner tampongtråden eller selve tampongen, vil jeg tror at du har husket å ta den ut. Dersom en tampong blir sittende lenge, vil det også lukte sterkt og intens. Andre vil også kjenne denne lukten. Siden du heller ikke kjenner en vond lukt fra underlivet, styrker dette misstanken om at tampongen er fjernet.

For å være helt på den sikre siden, kan du oppsøke helsestasjon for ungdom. Legen her vil enkelt både se om tampongen fortsatt sitter i skjeden din og da eventuelt ta den ut. Lykke til. 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse