Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å bli kvitt magefettet.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hel Jeg er 170 høy og veier ca 63 kg. Jeg vet det er en bra vekt, men synes jeg har mye fett på magen og ønsker å bli kvitt dette. Har derfor trent mer enn før, både løping og styrke i tillegg til å bare spise sunn mat. Trener ca 2 ganger om dagen og spiser sunt, men fettet forsvinner ikke i det hele tatt. Har holdt på i rundt 1 måned og hadde forventet å se litt resultat nå. Hva kan det hende jeg gjør galt? Og noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente, 18 år!

Takk for spørsmålet ditt!

Når det gjelder å redusere fett, uansett om det er på magen eller andre steder, er utholdenhetstrening mest effektivt. Gjerne i kombinasjon med styrketrening. Det er i musklene våre at forbrenningen foregår, så mer muskler vil gi høyere forbrenning også i hvile. Det virker derfor som du gjør det meste riktig! Fortsett med den fine kombinasjonen utholdenhet- og styrketrening. Her er en artikkel som omhandler trening og fettforbrenning. 

Kan det hende at du får i deg for lite mat? Ved så høy aktivitet som du har er det kjempeviktig at du spiser nok. Ellers vil du miste muskelmasse og få mindre energi og overskudd. Jeg håper treningen du legger ned er lystbetont og at du ikke trener to ganger om dagen for at du skal bli kvitt magefettet?

Husk at i pubertenen får jenter mer underhudsfett, ofte på mage, rumpe og lår. Det er helt normalt, og en periode der det er viktig at kroppen får utvikle seg som den skal. Etter pubertenen vil dette normalisere seg igjen.

Jeg vil råde deg til å forsøke å være tålmodig, så vil resultatene komme med tiden. Forsøk å ikke stresse med å se resultater. Husk også at trening gjør deg bedre i stand til å takle fysiske og psykiske utfordringer i hverdagen. Og det er jo viktigere enn hvor tynn man er rundt midjen.

Jeg legger ved noen artikler jeg tror du vil synes er nyttige å lese.

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse