Hopp til hovedinnholdet

Er det fordi jeg fingrer meg selv at jeg ikke har fått mensen enda?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år om noen dager. Jeg pleier og fingre og ta på meg selv. Jeg har ikke tellinga på hvor mange ganger jeg har fingret. Jeg har brukt 1,2,3 fingrer mens jeg fingrer. Jeg har heller ikke fått mensen enda. Kan det være pågrunn av at jeg har fingret? Er det normalt og gjøre dette i så ung alder?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13!

Takk for spørsmål.

Nei, mensen uteblir ikke fordi en har fingret seg selv eller onanert på andre måter. De ulike delene av puberteten skjer til forskjellig tid. Etterhvert som du blir eldre og kroppen utvikler seg, vil mensen komme.

De aller fleste onanerer og det er ikke uvanlig at en begynner med det allerede i barnehagealder. For deg betyr det at det er helt ok å onanere når du er 13. Å onanere er en fin måte å bli kjent med kroppen sin på, en får mange deilige opplevelser og vil vite hva som skal til for å få det deilig sammen med en kjæreste i framtiden. 

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse