Hopp til hovedinnholdet

Hvilken krem kan jeg bruke mot sopp på penis?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 14 år. Jeg har hatt trangforhud hele livet, men nå kan jeg endelig dra forhuden helt tilbake. Penishodet og forhuden min er veldig tørr, og ser ut som en slags «hudflass» på hodet også. Jeg har også en rød prikk på hodet mitt. Jeg føler meg veldig sikker på at det er soppinfeksjon. Jeg vet at vis man runker mye kan hodet bli tørt, men jeg har ikke runket «mye» på en god stund og det er fortsatt tørt. Jeg har aldri hatt sex før. Spørsmålet mitt er: hvilken salve skal jeg bruke hvis jeg har soppinfeskjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Trang forhud kan skape grobunn for både infeksjoner og plager med tørr hud, utslett og også sopp. Huden ser ofte rød og irritert ut, kan ha hvite skjell eller flak, og være øm og sår, når man har sopp. 

Du kan kjøpe reseptfri krem/salve mot sopp på apotek, f eks Canesten, Klotrimazol, Pevaryl osv. (Kjøp gjerne en billig salve. De dyrere er ikke bedre, prisen kommer kun av merkevarer). Spør på apoteket og følg alltid pakningsvedlegget.

Det er spesielt viktig ved trang forhud, at man vakser godt under forhuden, og at man klapper forsiktig tørt (med et rent håndkle e.l.). 

Bruk gjerne mild olje eller krem ved onani, slik at huden ikke blir tørr og sår.

Hvis du har gjentatte plager med sopp eller sår/rød hud, bør du oppsøke lege. Du kan trenge behandling mot trang forhud - eller annen hjelp/behandling.

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk