Hopp til hovedinnholdet

Når eg jogger eller går fort, sovnar eg mens eg gjeng og har også besvimt

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Eg har lyst å komme i form ved å trene, men kvar gong eg skal til å gjere noko fysisk er det som at kroppen min går i protest. Ofte når eg jogger/gjeng fort sovner eg medan eg gjeng/joggar. Lurer på kva dette kan vere? Har besvimt av trening før sjølv om eg ikkje har tek det fullt ut og klarer ikkje halde meg vaken sjølv om eg ikkje eigentleg er trøytt. Har sutte pris på svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er vanskelig for meg så si hva årsaken er til at du opplever å sovne når du jogger eller går og at du også har besvimt. Ung.no skal heller ikke sette diagnoser.

Det som er klart er at dette ikke er normalt, og jeg tenker at du bør få undersøkt hva som er grunnen til at dette skjer.

Jeg anbefaler deg derfor å bestille en time til fastlegen din for å få en undersøkelse og få tatt noen prøver, slik at du få svar på årsaken kan være til. Du kan naturligvis også ta en prat med helsesøster, som kan vurdere situasjonen din, men du bør nok få tatt noen prøver.

Jeg legger ved noen artikler som du også kan lese.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse