Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg satse på idretten?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en periode nå der jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre. Jeg spiller håndball på fritiden men kjenner at motivasjonen ikke er på topp. Jeg går på et idrettsgymnas der vintrene hver dag men jeg har fått tips om at jeg bør trene mer styrke og kondisjon uten om skolen også. Jeg kjenner at det er noe jeg vil men jeg klarer ikke selv motivere meg til å klare å gjennomføre det. Mamma og pappa er nå blitt ganske leie av «latskapen» min og vil at jeg enten tar idretten seriøst om det er det jeg vil og begynner å trene slik jeg har fått beskjed om. Eller så kan jeg slutte eller bare spille for gøy. Jeg kjenner at eg ikke helt vet hva jeg skal gjøre. Jeg elsker idretten men så er spørsmålet om jeg virkelig vil satse, for om jeg satser så satser jeg for å bli så god som bare overhodet mulig. Dette har lenge vært en drøm men i det siste har også andre ting kommet litt i veien som fest og venner. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å velge eller hvordan kombinere alt jeg syntes er vikti

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du står ovenfor et vanskelig valg. Min tanke er at det er du selv som må bestemme til syvende og sist, men at det er bra at du vurderer sammen med andre! 

Under har jeg lagt ved noen artikler med informasjon om temaene du lurrr på. Den som handler om å satse på en idrett passer spesielt godt til temaet ditt. Husk at du også kan sette opp en liste med fordeler og ulemper ved å satse, skrive litt for å få ned tankene og ta kontakt med en av idrettslærerne for en prat om motivasjon.

Ønsker deg lykke til, og husk at det du velger vil være det riktige :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett