Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg trene rumpen fast og fin?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Rumpen min henger veldig og jeg lurer på hvordan jeg kan trene den til å bli fast og fin. jeg vil ikke ha sånn overtrente jente bein heller. Jeg vil liksom løfte rumpen litt opp. Men jeg er redd om jeg begynner å trene, så får jeg sånne store lår og legger. Noe som er rart med rumpen min og som plager meg. Er at det er akkurat som om rumpen min går innover på sidene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Rumpen består for det meste av muskler og fett, så rumpens form vil påvirkes av hvor mye kroppsfett man har i området, og formen og størrelsen på musklene. Fasongen av rumpen vil også bestemmes mye av genene våre, fordi de blant annet er med på å bestemme hvordan kroppsfettet fordeler seg, fasongen på musklene og hvordan musklene påvirkes av trening. 

Altså kan vi ikke "forme" rumpen akkurat som vi vil, men vi kan påvirke formen noe. Det som først og fremst kan gjøre rumpen strammere, er styrkeøvelser for rumpemusklene. Du skriver ikke noe om hvorvidt du har noen erfaring med trening, men eksempler på øvelser hvor rumpemusklene involveres, er knebøy, utfall og seteløft. 

Se nærmere beskrivelse av disse og andre øvelser i denne artikkelen.

Du skriver at du er redd for å få store og muskuløse lår og legger hvis du begynner å trene styrketrening, men det skal du ikke bekymre seg for. Du vil naturligvis kunne få litt tydeligere muskler her, men for å få veldig muskuløse bein, må man som regel jobbe spesifikt for deg over lang tid. 

Husk at styrketrening ikke bare kan gjøre at musklene blir større og tydeligere, det gjør at du blir sterkere, og er bra for skjelettet og kroppen generelt. Selv om du ønsker å fokusere på rumpeområdet, anbefaler jeg deg å trene hele kroppen. Det er både sunt, og gir enda bedre treningseffekt.

Hvorfor rumpen din går innover på sidene, kan jeg ikke gi deg noe sikkert svar på. Som sagt er rumpeformen bestemt av både gener og muskelstørrelse, og rumper kommer i alle varianter og fasonger!

Les mer i artiklene under.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett