Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bipolar lurer på hvilken type prevensjon jeg kan bruke?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lenge sett etter prevensjon som kan passe til meg da jeg har bipolar type 2. Jeg går på en del medisiner (Lamictal, Wellbutrin og Quetiapin) og aner ikke helt hvilken prevensjonstype som er kompatibelt med det jeg går på.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Lamictal er en medisin som gjør at hormonene i prevensjonen blir brutt raskt ned i leveren, og derfor ikke har god nok effekt. Man anbefaler da prevensjon som ikke går igjennom leveren, og da er det kobberspiralen og hormonspiralen man kan bruke.

Hormonspiral vil ofte gi lite eller ingen blødninger, og er et av de prevensjonsmidlene flest er fornøyd med. Den kan fint brukes av kvinner som ikke har født. Det samme kan kobberspiralen gjøre. Den har ingen hormoner i seg, og man vil derfor få regelmessige blødninger som før, men blødningene kan vare litt lengre og man kan få litt mer menstruasjonssmerter. 

Du kan lese litt mer om hormonspiralen her, og lese litt om kobberspiralen her. Du kan også ta kontakt på Sex og samfunn sin chat om du har flere spørsmål om disse prevensjonsmetodene. 

Hilsen lege ved Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon