Hopp til hovedinnholdet
Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei.
Jeg er ganske sikker på at jeg er gravid, men vil ikke fortelle noe til mamma. Da jeg skal ta abort, kan jeg ha med meg han jeg er gravid med? For vil ikke gå igjennom det alene.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Hei!

Det er flott om kjæresten din kan støtte deg og være sammen med deg om dette. Jeg vet ikke om du har vært i kontakt med lege enda. Hvis ikke kan du oppsøke helsestasjon for ungdom. Der får du snakke med helsepersonell som kan veilede deg videre i prosessen.

Siden du er 16 år bestemmer du selv om du vil fortelle det til foreldrene dine. Men vi oppfordrer jenter til å fortelle om graviditeten til foreldrene. Ofte er det slik at jenter blir overrasket over hvor godt de blir mottatt hjemme. Selv om det er vondt og flaut å fortelle dette, opplever mange at foreldre gir  god støtte og hjelp.

Ta kontakt med helsestasjon for ungdom så snart som mulig. Hvis du har bestemt deg for abort,så kan du ikke vente med å få deg time hos legen.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort? Hvem kan hjelpe deg?

Innen utgangen av 12 svangerskapsuke har du selv rett til å bestemme om du vil ta abort. Er du under 16 år gjelder spesielle regler. Les også hvordan man utfører en abort.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Hva står hiv for?